Tagliatelle met spinazie, ricotta en salieboter

Dit recept is gebaseerd op gevulde pasta met spinazie en ricotta, omdat ik geen zin had om zelf pasta te maken. Het was erg lekker, de salieboter geeft het echt iets speciaals.

Ingrediënten:
4 personen
250 g (verse) tagliatelle
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, uit de pers
250 g ricotta
450 g spinazie
flinke klont boter
enkele blaadjes salie
handvol pijnboompitten
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Zet een grote pan met gezouten water op. Bak ondertussen in een hapjespan of grote koekenpan de uitjes glazig in een scheut olijfolie. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de ricotta toe en roer tot alles goed vermengd is. Breng op smaak met zout en peper. Blancheer de spinazie als het water kookt en schep met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken. Gooi het kookwater niet weg, kook daar de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in. Hak de spinazie fijn als het uitgelekt is en roer door de ricotta. Laat de klont boter smelten in een klein pannetje en doe de salieblaadjes erbij. Laat dit op laag vuur 2-3 minuten pruttelen en zet uit. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Giet de tagliatelle als die gaar is af en roer door de spinaziericottasaus, breng opnieuw op smaak. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitjes en druppel er wat salieboter overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA