Verse worst en ham met rode kool

Dit recept is uit het boek ‘Eten van Jimmy’s farm’ van Jimmy Doherty. Ik hou van zelfgemaakte rode kool, alleen de kids heb ik (voorlopig) verpest met rode kool uit een pot. Maar zelfgemaakte rode kool heeft een lekkere beet en volle smaak, heerlijk. In dit recept wordt de kool 3 uur langzaam gegaard in de oven, dus je hebt er verder geen omkijken naar.

Ingrediënten:
4 personen
1,5 kg rodekool, zeer fijn gehakt
125 g achterham, in reepjes van 2,5 cm
30 g boter
300 ml bouillon
2 appels, geschild en zonder klokhuis, in blokjes
4 theel. suiker
2 theel. zout
1/2 theel. witte peper
500 g verse worst

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Breng in een grote braadpan de rode kool aan de kook met de overige ingredienten, behalve de worst. Leg een deksel op de pan en zet hem 3 uur in de oven.
Neem de pan dan uit de oven en roer alles goed door, proef of de smaak goed is. De bouillon moet bijna helemaal zijn opgenomen. Houd de kool warm terwijl je de worst bakt of grilt.
Schep de rode kool in een schaal en leg de gare worst erbovenop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA