Blauwe bessen pancakes

Dit recept is lekker voor een ontbijt of brunch. Je kan door het beslag ook wat fijn gesneden rozemarijn of lavendel doen voor de afwisseling. De pancakes zijn lekker met stroop en ook met suiker met een kneepje citroensap.

Ingrediënten:
200 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1/2 eetl. suiker
1 ei, losgeklopt
300 ml melk
100 g blauwe bessen of naar smaak
evt. boter

Bereiding:
Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en roer er het zout en suiker door. Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei en de melk in. Roer tot een glad, enigszins dik beslag en roer er de bessen door. Laat het beslag als het kan even rusten.
Verwarm een koekenpan en doe er ongeveer 2 eetl. beslag in en bak de pancakes aan beide kanten gaar. Dat kan in boter of in de droge koekenpan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA