Bospaddenstoelensoep

Dit recept is uit het boek ‘Lekker eten zonder vlees en vis’ van Andy McDonald. Ik heb het als lunch geserveerd bij de bruschetta’s met artisjokkenpuree. Ik heb er nog een scheutje kookroom aan toegevoegd, dat vind ik net iets voller en romiger.

Ingrediënten:
4 personen
1 ui
1 teentje knoflook
1 scheutje olijfolie
250 g champignons
1 eetl. bloem
1 liter groentebouillon
een scheutje melk
250 g bospaddenstoelen
snufje zout en peper

Bereiding:
Snijd de ui en het teentje knoflook fijn. Doe de olie in een pan en bak de ui en knoflook zachtjes tot de uitstukjes glazig zijn. Snijd de champignons in stukjes en doe ze ook in de  pan. Laat alles lekker bruin worden. Doe een eetlepel bloem in de pan en daarna de groentebouillon en de melk. Laat het geheel ongeveer tien minuten pruttelen.
Scheur intussen de bospaddenstoelen in stukjes en bak ze in een hete pan op hoog vuur.
Pureer de champignonsoep in een blender en breng hem op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommetjes en doe de gebakken bospaddenstoelen boven op de soep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA