Paprikasoep van de barbecue

Dit recept is uit het boek ‘Outdoor cooking’. Normaal barbecue ik alleen bij lekker weer in de zomer, maar waarom eigenlijk. Onze vrienden Kim en Jamie doen het bijna dagelijks met veel passie en die hebben de prachtigste apparatuur daarvoor. Ze hebben ook een blog waar veel lekkere outdoor recepten op staan.
Voor dit recept worden de groenten geroosterd op de barbecue en daarna verwerkt in een soep. Danjo vond de grillsmaak iets te overheersend, maar ik vond het erg lekker. Erbij had ik zelfgemaakte focaccia gemaakt met olijven, kappertjes en oregano en geitenkaas, rozemarijn en vijgenchutney.

Ingrediënten:
4-6 personen
16 rode paprika’s
1 rode ui
1 teen knoflook
peper en zout
1/2 liter bouillon

Bereiding:
Maak de barbecue aan en zorg ervoor dat de kooltjes niet meer branden. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze op het rooster van de barbecue. Snijd de rode ui in grove ringen en de knoflook in plakjes. Doe de ui en de knoflook in een ovenschaal. Zet de ovenschaal op het rooster van de barbecue. Bestrooi de groenten met zout en peper en druppel er wat olijfolie over. Rooster ongeveer 20 minuten en keer regelmatig om tot alles lekker zacht en zoet is.
Doe de groenten over in een soeppan. Pureer de groenten en schenk de bouillon erbij. Mix het mengsel tot een gladde soep. Druppel er voor het serveren wat extra vergine olijfolie over en garneer met takjes tijm of oregano.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA