Weekmenu week 50

Maandag Stamppot van prei en witte bonen
Vandaag een makkelijk stamppotje en dat was wel welkom met het winterse weer. Al met al kon Danjo vanuit werk niet meer naar huis omdat er geen bussen meer reden en moesten we hem in Leiden halen. We aten uiteindelijk pas om 20.00u dit stamppotje. Het was van een receptenkaartje van de Lidl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Chinees
Vandaag was ik de hele dag weggeweest en was ik best gaar toen ik thuiskwam. Daarom besloot ik bij de Chinees eten te halen. We hadden foe yong hai, wat de meiden sinds kort hebben ontdekt, krokant spek, Chinese bami en voor de kids miniloempiaatjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Avocadosoep met nacho’s
Vandaag maakte ik een heel makkelijk avocadosoepje, een receptje uit de Boodschappen. Ik deed er zelf nog los wat dingetjes bij voor in de soep, zoals tomaatjes, crème fraîche, mais en koriander. Met de nacho’s erbij was het erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Pasta met broodkruim, verse kruiden en Parmezaanse kaas
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl met een recept voor pasta met broodkruim van focaccia en kruiden en Parmezaanse kaas. Erbij maakte ik gebakken zalm en geroosterde groenten (paprika, aubergine, tomaatjes en courgette). We vonden de pasta iets aan de droge kant en ik had geen kookwater meer om het smeuïg te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Dagje Den Haag
Vandaag was ik weer een gezellig dagje weg met An en deze keer gingen we, lekker dichtbij huis, naar Den Haag. Onze culinaire uitspattingen vielen deze keer wat tegen, dus een aparte blog was het niet waard. We vielen wel met onze neus in de boter bij de opening van een nieuwe Coolblue winkel, waar de hapjes door kok Andy McDonald werden gemaakt. Dat had ik op het moment zelf alleen niet door, terwijl ik zelfs een kookboek van hem heb!

Zaterdag Uit eten
Vandaag gingen Danjo en ik uit eten voordat we naar een verjaardag gingen en kwam onze oppas op de kids passen. We hadden wildse plannen met ons etentje, maar helaas bleken de restaurants waar we heen wilden, vol te zitten. We besloten toen naar ons favoriete eetcafé, The Queen of Hearts te gaan. Ik had slibtongetjes en Danjo een primesteak. Als dessert had Danjo appelcrumble, die meer een taart was en ik had zoals altijd een vers gebakken wafel met ijs, slagroom en kersensaus.

Zondag Bruine bonensoep met cuban sandwiches
Vandaag waren we weggeweest en gelukkig hadden we nog bruine bonensoep in de vriezer, dat was wel zo makkelijk. Ik had nog wat pulled pork over van de banh mi, en besloot om cuban sandwiches te maken die we ooit in Florida hebben gegeten. Ik maakte het met afbakstokbrood dat ik besmeerde met Amerikaanse mosterd, en belegde met  kort aangebakken gerookte gekookte ham, pulled pork, plakken kaas en tot slot augurken. Even in de pan tot de kaas gesmolten was en smullen maar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA