Geflambeerde bananen van mam

Dit recept is van mijn moeder en het blijft om te smullen! Ze maakt het al jaren en inmiddels is het ook een favoriet dessert van de meiden. Als we oude bananen hebben maken we steevast geflambeerde bananen. En het is ook nog eens makkelijk te maken.

Ingrediënten:
4 personen
4 rijpe bananen
1 uitgeperste citroen
klont boter
rietsuiker
bruine rum
bananenlikeur

Bereiding:
Pel de bananen, snijd in de lengte doormidden en leg op een schaal. Giet er het citroensap overheen. Smelt de klont boter in een pan en bak de bananen rondom bruin. Strooi er rietsuiker naar smaak overheen en giet er dan het citroensap uit de schaal overheen. Laat even pruttelen en flambeer dan de bananen met de bruine rum. Ik doet dit door de rum op te warmen boven een pitje in een soeplepel, maar direct in de pan kan ook. Voeg, als de vlammen gedoofd zijn een scheutje bananenlikeur toe en proef of het goed op smaak is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA