Falafel van Honey en Co.

Dit recept voor falafel is van Honey & Co. In het boek geven ze drie varianten en ik heb de variant gekozen met verse koriander en peterselie. Het was heerlijk. De hoeveelheid is goed voor ongeveer 12 balletjes. Ik maakte er couscous, worteltjes van Gizzi, tomaten granaatappelsalade en pita’s bij.

Ingrediënten:
1/2 ui, gepeld (ongeveer 60g)
1 teentje knoflook, gepeld
250 g geweekte kikkerewten (van 125 g gedroogde)
1 groene peper, met zaadjes (heb ik voor de kids weggelaten)
3 takjes peterselie, alleen de blaadjes
1 klein bosje koriander, alleen de toppen en bovenste delen van de steeltjes
1/2 theel. gemalen komijn
1 theel. versgemalen kardemompeulen
1/2 theel. zout
2 eetl. kikkererwtenmeel (gewone bloem kan ook)
1 theel. bakpoeder

Bereiding:
Laat de kikkererwten een nacht lang weken in schoon ruim koud water. Schep ze de volgende dag met een schuimspaan uit de kom en kijk of er geen donkere kikkererwten of steentjes tussen zitten. Ik heb de falafel in de keukenmachine gemaakt. Hak de ui, knoflook, peper en kruiden al pulserend grof. Voeg dan de kikkererwten toe en laat de machine draaien tot je een dikke pasta hebt met kleine stukjes erin. Schraap de zijkanten schoon en pulseer nog een keer of twee. Alles moet fijngehakt zijn, maar het moet geen gladde soep worden. Je kan een klein hoopje op je hand leggen en als het zijn vorm behoudt is het goed. Schep alles in een grotere kom en doe de kruiden, zout, meel en bakpoeder erbij en meng goed.
Verwarm olie om te frituren tot 170 graden. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en laat ze in 2-3 minuten bruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA