Weekmenu week 9

Maandag Spaghetti avocado carbonara
Vandaag een recept uit de Allerhande voor een simpele pasta, waarbij de room in de carbonara vervangen wordt door 2 avocado’s die je tot een romige saus pureert met het kookvocht en Parmezaanse kaas. Het viel bij ons allemaal in de smaak, het was lekker smaakvol en romig, maar wel aan de machtige kant. Voor de frisheid hadden we er een salade caprese bij.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gebakken krieltjes met zalm en salade met warme winterse groenten
Vanavond aten we lekker makkelijk, namelijk gebakken krieltjes met een lekker gebakken stukje zalmstaart met daarbij voor de meiden witlofsalade, voor Ferran maak ik dan altijd gestoofde witlof met appel en wij hadden er een lekkere salade bij met kort gebakken spitskool en witlof met krokant gebakken rauwe ham, gorgonzola en granaatappelpitjes.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Uit eten bij Bella Torino
Aangezien het voorjaarsvakantie is voor de meiden ben ik vandaag met ze naar een musical geweest. Toen de musical afgelopen was pikten we de mannen op en zijn we uit eten geweest bij Bella Torino, een lekker Italiaans restaurant waar ik al eerder een blog over heb geschreven. Ook altijd fijn dat als de kids hun pizza niet op krijgen dat we het dan lekker voor de volgende dag mee naar huis kunnen nemen.
bella-torino

Donderdag Macaroni met ham en kaas volgens het recept van mijn oma en moeder
Vandaag ging Ferran naar de kinderopvang en ben ik met Phaedra en Emilia gaan shoppen voor hun verjaardag. Ik had voor ’s avonds een makkelijke maaltijd gepland, omdat ik geen zin had om lang in de keuken te staan. Dat was maar goed ook, want we hadden besloten om ’s middags ook nog een carrot cake te maken, dus veel tijd hadden we niet. Macaroni met ham en kaas is dan altijd goed, hoewel ik geen macaroni bleek te hebben en het uiteindelijk met penne hebt gemaakt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag uit eten bij India Palace
Vanavond gingen Danjo en ik uit eten bij India Palace, een Indiaas restaurant. We hebben daar heerlijk gegeten, dus een blog hierover volgt snel.

Zaterdag Etentje met vrienden
Vandaag kwamen onze vrienden Annemiek en Jan eten. Ik besloot wat succesrecepten te maken voor het voorgerecht en hoofdgerecht en als toetje probeerde ik een nieuw recept uit ‘Home made winter’ van Yvette van Boven. Als voorgerecht maakte ik portobello op een bladerdeegbodem met pesto en Parmezaanse kaas met daarbij een salade met rode druiven en gorgonzola, als hoofdgerecht lasagne met artisjokken, ham en mozzarella met een salade met pijnboompitjes en granaatappelpitjes en als dessert kantflensjes met kardemomparfait. Ik wilde daar eigenlijk nog een frambozensausje bij maken, maar omdat An en Jan nog een flinke treinreis voor de boeg hadden, kwam dat er niet meer van.

Zondag Zelfgemaakte friet met krokante kipjes en wortelsalade
Vandaag een verzoekje van Emilia, krokante kipjes met zelfgemaakte frietjes en een wortelsalade met appel. Erbij hebben we de verse truffelmayonaise van de Albert Heijn uitgeprobeerd, die erg lekker is. Als toetje hadden we geflambeerde bananen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA