Weekmenu week 25

Maandag Pulled beef salade
Vandaag een lekkere salade met het warme weer. Deze salade heb ik uit het boek Bespaar met Jamie, waarbij de hoofdstukken vaak beginnen met een hoofdrecept, waarna recepten volgen met kliekjes daarvan. Zo ook deze pulled beef salade, waar ik speciaal pulled beef voor heb gemaakt, omdat ik geen kliekjes had.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gebakken krieltjes, kipdijfilet en bloemkool met kaassaus
Vandaag at ik alleen met de kids en plande ik iets makkelijks in, omdat ik uit werk niet veel tijd had om het klaar te maken.

Woensdag Sushisalade
Dit recept heb ik uit de Allerhande en wij zijn altijd dol op sushirijst met het liefst rauwe zalm of tonijn, zoals in donburi, één van onze favorieten. Dit recept is met ijsbergsla, komkommer, avocado en gebakken zalm, erg lekker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Tapas
Vandaag had ik tapas ingepland, omdat me dat wel lekker leek met het warme weer, alleen sloeg het weer aan het eind van de middag om en hebben we uiteindelijk binnen gegeten, terwijl het buiten flink aan het waaien was. Ik maakte zelf Spaanse tortilla (aardappelomelet), krokante kipkluifjes en gestoofde paprika. Verder hadden we kaasjes, ham met meloen, olijfjes en wat rauwkost.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Aardappelen, gehaktballen en rode kool
Vandaag simpele aardappelen, vlees en groenten, omdat ik even geen inspiratie had. De zelfgemaakte rode kool hadden we nog in de vriezer liggen en voor de kids maakte ik een potje open, want die geven de voorkeur aan fabrieks rode kool, ik heb ze verpest.

Zaterdag Roti
Vandaag haalden we roti bij een nieuw adresje. Het werd op internet goed beoordeeld, maar het viel ons toch wat tegen. We vonden de saus erg zoet en verder niet echt op smaak, qua zout.

Zondag Wontons met bamisoep
Vandaag maakte ik zelf wontons, erg lekker, met een vulling van speklapjes, shiitakes en lente-ui. Erbij maakte ik bamisoep met baby paksoi, maar de wontons zelf vielen erg in de smaak bij iedereen, dus de bamisoep was wat overbodig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA