Weekmenu week 50

Maandag Spaghetti Bolognese van mijn oma
Dit is zo’n heerlijk makkelijk gerecht voor doordeweeks en iedereen is er dol op. Het is klaar in 20 minuten en met wat rauwkost erbij een lekker maaltje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Valessburger met krieltjes en spruitjes

Vandaag een lekkere Hollandse maaltijd, lekker makkelijk!

Woensdag Gevulde groenten met rijst
Vandaag een recept, deze keer van mijn Spaanse oma. Heerlijk gevulde tomaten en courgette met een vulling van gehakt met peterselie en knoflook, zoals mijn oma ook de albondigas (Spaanse gehaktballetjes) maakt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Crêpes
Vandaag bakte ik crepes, met spek, kaas en naturel. Onze favoriet is altijd een crêpe met citroensap en suiker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Babi ketjap, sambal goreng ei, aubergine in tomatensaus en sajoer bajem (spinazie en mais in bouillon)
Vandaag aten we weer lekker Indisch. Deze keer maakte ik een recept voor babi ketjap uit het boek Boekoe Kita, gekregen van mijn moeder. De babi ketjap wordt in dit recept ook gemaakt met hamlappen. Met een restje Indische aubergine uit de vriezer hadden we een lekker maaltje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Salade met haricots verts, kool en confit van varkensrollade
Vandaag maakte ik een salade waar ik al donderdag mee was begonnen. Het is een gerecht uit de Zuid-West Franse keuken waar ik confit van varken voor nodig had. Die kon ik niet vinden, dus heb ik zelf gemaakt. Ik begon donderdag met het pekelen en vrijdag heeft het vlees lang en langzaam gegaard. Het resultaat was iets aan de zoute kant, maar in combinatie met de salade erg lekker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Rib-eye met zelfgemaakte friet en salade met peer een geitenkaas
Vandaag aten we rib-eye van onze vriend Rob, die bij de Keurslager in Wassenaar werkt. Een heerlijk mooi stukje vlees. Erbij aten we, zoals vaak bij rood vlees, zelfgemaakte frietjes, lekker met Franse- en truffelmayo.
Rib-eyes