Kaneelstokjes van Yvette van Boven

Dit recept is uit het boek ‘Home made’. De stokjes hebben iets truffelachtigs en de kaneel proeft heel anders als je de chocoladestaafjes erdoorheen wentelt. Je krijgt een volle specerijensmaak, heerlijk.

Ingrediënten:
100 ml slagroom
200 g pure chocola
25 g boter
1 theel. kaneel + 2 eetl. extra
1 theel. gemberpoeder
2 eetl. fijne tafelsuiker

Bereiding:
Verwarm de slagroom tot tegen de kook aan en draai het vuur uit. Rasp de chocola en voeg met de boter, kaneel en gemberpoeder toe. Laat de chocola smelten en roer af en toe door. Laat afkoelen tot het bijna hard is en klop het dan op met een mixer en doe in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit op bakpapier stokjes van 3 cm lang. Laat ze in de koelkast opstijven. Roer de overgebleven kaneel door de suiker en rol de stukjes erdoor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA