Indisch – Smoor van kip

Dit is echt zo’n recept dat iedereen lekker vindt en waar kinderen ook hun vingers bij aflikken door de zoete ketjap. De kruidnagel geeft het gerecht zijn typische smaak.

Ingrediënten:
ca 500 gram kip (kipkluifjes, kippenpootjes, kippenvleugels)
2 uien, fijngesneden
5 eetlepels ketjap
kwart bouillonblokje
2 kruidnagels, bolletje verwijderd
water
zonnebloemolie

Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en peper en bak in een laag zonnebloemolie in delen bruin. Doe in het resterende vet de uien en bak ze zacht. Doe de kip er weer bij met de ketjap, het verkruimelde bouillonblokje en de kruidnagels. Doe er een scheut water bij zodat de kipjes tot ongeveer halverwege staan en laat op acht vuur met het deksel erop gaar stoven in ongeveer een half uur en roer zo nu en dan. Proef of er nog ketjap of zout of peper bij moet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA