Noedelsalade met varkensvlees en munt

Wij zijn thuis dol op mihoensalade, zo simpel, maar met een lekkere dressing zo smaakvol. Dit recept is uit het boek Bill’s basic’s van Bill Granger. Ik verving de garnalen door hamlappen, omdat ik die nog had liggen en voegde rode paprika en kool toe.

Ingrediënten:
4-6 personen
2 eetl. fijne kristalsuiker
2 eetl. rijstwijnazijn
1 grote wortel, geschrapt, in dunne reepjes
200 g rijstvermicelli
1 theel. neutraal smakende olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
24 grote garnalen (ik gebruikte hamlappen)
1 minikomkommer of 1/2 gewone komkommer, in blokjes
een flinke handvol muntblaadjes
50 g cashewnoten, licht geroosterd, grof gehakt
Chilidressing:
1 rode chilipeper, zonder de zaadjes, grofgehakt
1 groene chilipeper, zonder de zaadjes, grofgehakt
2 tenen knoflook, grofgehakt
2 eetl. bruine basterdsuiker
3 eetl. vissaus (ik gebruikte sojasaus)
3 eetl. limoensap
2 rode Thaise sjalotjes, grofgehakt
1 tomaat, grofgehakt

Bereiding:
Roer de suiker en de azijn in een schaal door elkaar, meng de wortel erdoor en laat ze 20 minuten marineren.
Doe de rijstvermicelli in een grote vuurvaste schaal, overgiet ze met ruim kokend water en laat ze in 10 minuten zacht worden. Giet ze af, spoel ze koud, laat ze uitlekken en meng olie erdoor. Breng op smaak met zeezout.
Giet de wortel af en doe ze met de garnalen, komkommer, muntblaadjes en cashewnoten bij de rijstnoedels.
Doe alle ingredienten voor de dressing in een blender en pureer ze glad. Schep de dressing door de salade en meng alles luchtig door elkaar. Dien direct op met partjes limoen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA