Falafel

Dit recept is uit het boek ‘Eten met familie en vrienden’ van Sarah Raven, een geweldig boek met originele recepten.

Ingrediënten:
450 g gedroogde kikkererwten
3 tenen knoflook
1 kleine ui, in 4 partjes
klein bosje bladpeterselie
klein bosje koriander
1/2 theel. cayennepeper
1 theel. kurkuma
1 theel. gemalen korianderzaad
2 theel. gemalen komijn
2 theel. komijnzaad, geroosterd
sap van 1/2 citroen
raspsel van 1 citroen
3 theel. zout
1/4 theel. zwarte peper
1 ei, losgeroerd
1 theel. zuiveringszout
1 liter olie, om te frituren

Bereiding:Laat de kikkererwten 12 uur weken in koud water. Giet ze af, doe ze in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten tot en met de peper toe. Hak ze samen tot een grof mengsel. Voeg het losgeroerde ei en het zuiveringszout toe. Schep dit mengsel in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.
Vorm 35 balletjes van het deeg. Mijn deeg hing niet samen en daarom heb ik er wat bloem aan toegevoegd. Zet de balletjes 30 minuten in de koelkast. Vul een diepe pan met de olie en verhit tot 190 graden. Frituur de balletjes met een paar tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA