Weekmenu week 10

Maandag Stamppot met witlof, peer en blauwe kaas 
Vandaag weer stamppotdag met deze keer een recept van een Lidl receptenkaartje. Het is ook de week zonder vlees, dus dat kwam goed uit. Ik heb geen volledig vleesloze week ingepland, maar toevallig vanavond wel. Danjo en ik vonden het lekker, maar de kids konden de peer door de stamppot niet waarderen. Ik had hem wel iets aangepast. Zo had ik geen pastinaak gebruikt en gewone kaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Spitskool met gehakt en rijst
Vandaag weer een makkelijke maaltijd, namelijk spitskool roergebakken met een uitje en gehakt. Daarbij wat rijst en eventueel wat saus of sambal en het is een complete maaltijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Woensdag Pasta met gehaktballetjes en romige tomatensaus
met spinazie 
Vandaag een recept uit de Allerhande. De gehaktballetjes heb ik zelf gemaakt en ik heb de ingrediënten allemaal door elkaar geroerd in plaats van los op het bord te serveren. Het was een best machtige saus met de mascarpone, voor een iets lichtere versie kan je ook kookroom nemen. Omdat ik woensdag alleen met de kids eet, ben ik vergeten een foto te nemen.

Donderdag Mais chowder met avocadotomaatsalade en brood
Vandaag een avondje zonder vlees. Eigenlijk hoorde deze chowder geserveerd te worden met Sint Jakobsschelpen. Ik had bedacht om er garnalen bij te doen, maar ik begon iets te laat met koken, dus die heb ik geskipt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Valessburgers met snijboontjes, spruitjes en gekookte aardappelen
Vandaag een makkelijke maaltijd en wij vinden de valessburger met kaas ertussen altijd erg lekker en de kids ook. Het is vrij vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn, dus dat komt goed uit. Ik wil binnenkort eens een andere variant uitproberen.

Zaterdag Chili con carne met spinaziesalade, guacamole, crème fraiche en rijst
Vandaag hebben we de hele dag mijn ouders geholpen met hun huis opruimen voor de verhuizing en Danjo is met zijn vader gaan klussen in de nieuwe flat. Ik ging bijtijds naar huis om te koken. Ik had een simpele chili con carne gemaakt van een boekje van Santa Maria. Op de site staan nog meer geweldige recepten, zoals taco’s met feta en granaatappel. Ik had er nog extra rode paprika en mais doorheen gedaan en maakte er guacamole bij. Danjo had bij een kraampje bij de bouwmarkt oliebollen gescoord, dus die hadden de kids en de ouders van Danjo als toetje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Sui mai, Chinees gemarineerde varkenshaas met roergebakken am choy en rijst
Vandaag een Chinees avondje. Emilia wil al weken sui mai eten en aangezien ik vrijdag bij Amazing Oriental was in Den Haag Ypenburg, had ik die gekocht en aten we dat gestoomd als voorgerecht met chilisaus. Als hoofdgerecht had ik varkenshaas gemarineerd en daarbij am choy roergebakken en overgoten met een saus van sojasaus, ketjap, een scheutje water en knoflook, die ik 2 minuten had laten sudderen. Als toetje hadden we een restje Baileys-ijs.