Mosselen met creme-fraiche

Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten bij mosselrestaurant keten Léon. Sinds kort vinden de meiden mosselen ook lekker, dus nu kan ik het ook thuis maken, want om nou 2 kg mosselen voor mij alleen te maken, vond ik nooit zo gezellig. Ik kon deze keer geen mosselgroenten vinden, dus ik heb soepgroenten gebruikt, wat ook lekker was.

Ingredienten:
2 kg mosselen
1 groot sjalotje, gehalveerd en in reepjes
1 teentje knoflook in plakjes
1 zak mosselgroenten
1 scheut witte wijn
1 bouillonblokje (groenten/kip)
bekertje crème fraîche
olijfolie
Bereiding:
Maak de mosselen schoon onder stromend water en gooi geopende exemplaren weg of tik er even op en kijk of ze alsnog sluiten. Gebroken exemplaren gooi ik ook weg.
Bak de ui en knoflook in een grote pan zachtjes aan. Voeg er op hoog vuur de soepgroenten aan toe en en bak tot ze ietwat geslonken zijn. Doe er een scheut witte wijn bij met het bouillonblokje. Als de witte wijn voor het grootste deel is verdampt doe je er de mosselen bij en zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud ze zo nu en dan om en hou in de gaten wanneer de mosselen zich openen. Zet dan het vuur uit en hou de deksel er nog even op. Doe er kloddertjes crème fraîche op en val aan. Lekker met zelfgemaakte frietjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA