Marokkaanse linzensoep

Dit recept is van Annabel Langbein uit het boek Delicious. In het kookboek staat een basistomatensoep recept en wat ideetjes om het om te toveren tot een andere soep.

Ingrediënten voor de basistomatensoep (1,25 liter):
2 eetlepels olie
1 grote ui of 1 grote prei, gewassen, gehalveerd en in dunne plakjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tomatenpuree
400 gram gepelde tomaten/tomatenstukjes uit blik
750 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
2 laurierbladeren
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
peper uit de molen

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui of prei, knoflook en tomatenpuree tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten toe met de bouillon, laurierbladeren, zout, suiker en peper en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.

Voor de Marokkaanse linzensoep heb je dan nodig:
1 keer het recept voor basistomatensoep
400 gram linzen (ik heb 200 gram gebruikt, anders vond ik hem iets te gevuld en dik worden)
2 aardappelen, geschild en in blokjes
4 theelepels gemalen komijn (ik heb minder gebruikt)
4 theelepels gemalen koriander (ik heb minder gebruikt)
2 theelepels pittig paprikapoeder
1 theelepel gedroogde chilivlokken

Bereiding:
Verwarm in een pan de basistomatensoep met de overige ingrediënten en laat op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn, ca. 30 minuten. Breng de soep op smaak.