High tea bij Savarin in Rijswijk

Vandaag was het zover! Ik had mijn moeder voor moederdag een high tea gegeven bij restaurant Savarin in Rijswijk. Danjo en ik hebben hier een paar jaar geleden gegeten en dat was erg lekker en luxe. Inmiddels is er ook een hotel en spa bijgebouwd. We hadden een 4-gangen high tea gereserveerd. Bij aankomst mochten we direct plaatsnemen bij de ingang waar wat lage tafels staan met fauteuils. We kregen alvast potjes warm water en konden onze thee met Dammann thee alvast zetten. Na even wachten kwam de eerste gang; een in de oven gegaard knip-eitje met daarop wat crème-fraîche, een leuk gerechtje, maar de crème-fraîche was naar onze smaak iets te zout. Hierbij kregen we drie soorten broodjes geserveerd, één met mayonaise, geitenkaas en rucola, één met eiersalade en gerookte zalm en één met mayonaise en gerookte kip. Die laatste hadden we even geparkeerd, omdat al die broodjes best vulden en we nog 3 gangen hadden te gaan. We proefden wel alvast en die was ook erg lekker. Al met al was de eiersalade onze favoriet. Hierna kwamen twee warme gerechtjes, een mosterdsoepje en een kippendijfilet met knolselderijpuree en een schuim van eekhoorntjesbrood, ook erg smaakvol. Toen was het tijd voor de standaard etagère met zoetigheden, allemaal huisgemaakte lekkernijen. Bovenop lagen scones met aardbei-abrikozenjam en clotted cream, daaronder lagen kleine kersencakejes, bonbons met een vulling van karamel en zout en macarons met een lekkere zure bramenvulling en op de onderste etage lagen tarte tatins met appel en brownies met nootjes. Terwijl we van al deze lekkernijen aan het smullen waren kwam de laatste gang en dat was de huisgemaakte crème-brulee. Niet te stevig en lekker. We hebben niet alles opgegeten en ik heb de brownies en een kersencakeje meegesmokkeld voor Danjo. Het is zeker een aanrader, als je eens net een tikkeltje luxer wil voor een high tea. Ook de bediening is erg vriendelijk en biedt goede service.

 

Plaats een reactie