Indisch – Gado gado

Ik verbaas me er altijd over dat wat gekookte/gebakken groenten op een schaal met wat pindasaus erover zo smaakvol kunnen zijn. Het is lekker fris en ideaal voor in de zomer en wij eten het altijd met saté, maar je kan het ook los, als soort van salade eten.

Ingrediënten:
3 gekookte aardappelen, in plakjes
3 gekookte eieren, in partjes
een kwart geblancheerde spitskool
een handvol gekookte boontjes
een blok verse tahoe
een handvol geblancheerde taugé
een halve komkommer in plakjes
zonnebloemolie
pindasaus (wij vinden de pindasauzen van ratu culinair altijd erg lekker, verkrijgbaar bij de toko).
gebakken uitjes of emping

Bereiding:
Dep de tahoe droog en snijd in kleine plakjes of blokjes. Bak ze in de zonnebloemolie rondom bruin. Leg de aardappelen, kool, boontjes, taugé, komkommer, gebakken tahoe, en eromheen de eieren, op een schaal. Maak de pindasaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de gado gado of geef er los bij. Lekker om er gebakken uitjes of verkruimelde emping (bittere soort kroepoek) overheen te strooien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA