Danjo’s luxe aardappelsalade met tonijn

Deze salade is ontstaan vanuit het idee dat Danjo een salade niçoise zou maken, maar hij mengde alles in een kom in plaats van de ingrediënten apart op een schaal te leggen en dat was erg lekker! Dus we noemen het maar aardappelsalade de luxe. Ook lekker als picknickgerecht.

Ingrediënten:
4 personen
ca 750 gram vastkokende aardappelen
zonnebloemolie
cider-azijn
1 rode ui
2 lente-uien
halve komkommer
1 rode + 1 gele paprika
handvol zwarte olijven
handvol sperzieboontjes
2 eetl. kappertjes
2 blikjes tonijn
2 hard gekookte eieren
8 kleine tomaten

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in wat kleinere stukken zodat ze sneller gaar koken. Kook ze in een pan gezouten water gaar en voeg de laatste 8 minuten de sperzieboontjes toe. Maak ondertussen een gewone vinaigrette (link) klaar. Giet de aardappelen en boontjes als ze gaar zijn af en laat ze kort even uitstomen. Doe ze nog warm bij de vinaigrette en meng door elkaar. Snijd de rode ui, lente-uien, komkommer, paprika’s, tomaten en olijven in stukjes en doe ze bij de aardappelen. Doe er de kappertjes en tonijn bij, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Leg de gekookte eieren in partjes op de salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA