Pittige koekjes van zoete aardappel en garnaal van Annabel Langbein

Dit recept is uit het boek ‘Fresh’. Een lekker hapje voor bij de borrel of tussendoor.

Ingrediënten:
voor 20 middelgrote of 30 kleine koekjes
4 eetl. zelfrijzend bakmeel
4 eetl. rijstbloem (of zelfrijzend bakmeel)
1/2 theel. natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
1/2 theel. kerriepoeder
1/2 theel. zout en peper
1 eiwit
150 ml kokosmelk
100 g geraspte rauwe zoete aardappel
150 g ongekookte garnalen, klein gesneden
2 eetl. gehakte koriander
1 bosuitje, in dunne ringetjes
2 eetl. Thaise zoete chilisaus
1 theel. vissaus
2-3 eetl. neutrale olie, om te frituren

Bereiding:
Doe beide soorten meel met zuiveringszout, kerriepoeder, zout en peper, eiwit en kokosmelk in een kom en klop het tot een glad beslag. Meng alle overige ingrediënten erdoor. Zet het tot gebruik in de koelkast.
Verhit wat olie in een koekenpan met dikke bodem (net genoeg om de bodem te bedekken). Bak lepels van het mengsel op middelhoog vuur circa 3 minuten aan elke kant tot ze door en door gaar zijn en terugveren als je erop drukt. Doe tussendoor telkens wat olie in de pan en laat die heet worden voordat je een volgende portie bakt. De koekjes kunnen in een hete oven worden opgewarmd.
Geef er zoete chilisaus bij om in te dopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA