Weekmenu week 40

Maandag Stamppot zuurkool met spekjes en rookworst
Vanavond heb ik even geïmproviseerd. Ik was vergeten iets voor maandag in huis te halen, maar ik had nog wel een pak verse zuurkool liggen. Dat werd dus stamppot zuurkool. Vaak maken we een ovenschotel waar ik appeltjes en banaan doorheen doe, maar nu hebben we er los wat appelmoes en stukjes banaan bij gedaan. Ferran is met wat appelmoes ook over de streep getrokken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Penne met tonijn
Dit recept is altijd goed en we variëren vaak met de ingredienten. Deze keer hadden we er paprika, courgette, kappertjes, rucola, sperzieboontjes, tonijn en zwarte olijven doorheen gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Woensdag Plaattaart met courgette en geitenkaas
Vanavond weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Erg makkelijk met kant en klaar bladerdeeg. Over de bodem heb ik pesto gesmeerd in plaats van geraspte kaas, dat vind ik wat meer smaak geven. Verder heb ik verschillende hoekjes van de plaattaart belegd met ieders favoriet. Dat betekent voor ons volgens het recept, voor de meiden met mozzarella en voor Ferran met paprika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag andijviestamppot met speklapjes

Vanavond weer een stamppotje, valt altijd in de smaak bij de kids.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Zeebaars met gele bonensaus, gewokte groenten en rijst
Vandaag een recept van Ching-He Huang. Het was nog even een zoektocht naar de gele bonensaus. Het liefst ga ik altijd naar Amazing Oriental, een grote Chinese supermarkt, maar daar had ik nu geen tijd voor. Gele bonensaus is een lekkere zoete zachte saus die een gerecht een typische Chinese smaak geeft. Bij de zeebaars heb ik paksoi en Chinese kool gestoomd. Het was een erg lekker gerechtje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag eten bij vrienden
Vanavond aten we gezellig bij vrienden en heb ik niet hoeven koken.

Zondag Gravad lax met aardappelpannenkoekjes, Finse mosterd en dillekomkommer
Vanavond het eindproduct van mijn project gravad lax. Het was erg lekker en verfijnd en ook niet moeilijk te maken. Je hoeft alleen de zalm een paar dagen in de koelkast te zetten en dan aan te snijden. Ik had er dillekomkommer, Finse mosterd en aardappelpannenkoekjes bij gemaakt om het tot een maaltijd te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA