Weekmenu week 48

Maandag Gevulde tomaten en courgette met rijst
Vandaag een familieklassieker, namelijk gevulde tomaten en courgette naar een recept van mijn Spaanse oma. Dit keer was het een verzoek van Emilia. We eten dat altijd met rijst. Makkelijk en lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Toko
Vandaag zou ik alleen thuis zijn met de kids en wilde ik mezelf verwennen met eten van de toko. Ik laat dan altijd eerst de kids eten en als die op bed liggen, smikkel ik lekker voor de tv mijn Indische maaltje op. Danjo bleef onverwacht toch thuis, dus uiteindelijk heb ik voor ons beiden bij de toko gehaald. Bij gebrek aan magnetron heb ik alles in kleine bakjes in de oven opgewarmd. We hadden hete kip, gemengde groenten, tahoe en tempé met petehbonen in hete kokossaus, sambal goreng garnalen met petehbonen, cashewkip, waterspinazie en rendang. Lekker kroepoekje erbij en smullen maar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bruine bonensoep met macaroni met ham en kaas
Vandaag weer een familieklassieker, deze keer van mijn Indische oma. Perfect soepje met het winterse weer en iedereen bij ons thuis is er dol op. Het is een gevulde soep met vier soorten vlees, prei en bruine bonen, maar omdat de bonen heel blijven en je dus meer een bouillonachtige soep hebt vind ik het heerlijk en subtieler dan een dikke bruine bonensoep. Erbij aten we macaroni met ham en kaas, maar de meiden hadden na een kom soep eigenlijk al genoeg.


Donderdag Zalmburgers met salade
Vanavond zou ik eigenlijk uit eten gaan en had ik iets snels ingepland om voor de anderen te maken. Uiteindelijk bleef ik toch thuis en heb ik meegegeten met de zalmburgers met een retro ijsbergsalade die eigenlijk best lekker was. Eten we toch bijna nooit, terwijl het vroeger toen Danjo en ik klein waren de eerste keus salade was. Ik had ook nog een half bakje krieltjes die ik erbij bakte, want één klein kaiserbroodje met een zalmburger is wat aan de weinige kant. De foto is van een eerdere keer waarbij we spitskoolsalade erbij aten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Indiaas
Vandaag was ik jarig en hebben we lekker eten besteld. We doen dat altijd bij
India Glory in Den Haag. We moeten daar ook echt eens gewoon gaan eten. Het eten is heerlijk! We hadden deze keer butter chicken, garnalen korma, een auberginegerecht en een spinazie en paneer gerecht. Erbij nemen we altijd een naanbrood met raita, we hebben weer genoten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Kliekjes
We hadden zaterdag nog zoveel over van het Indiaas eten van de dag daarvoor dat we de restjes aten. Voor de kids maakte ik gebakken kipdijfilet met zelfgemaakte spinazie a la crème en gekookte aardappeltjes.

Zondag Mozzarellagehaktballetjes, pesto pasta en broccoli
Vanavond aten we een verzoek van Phaedra. De gehaktballetjes vul ik met een stukje mozzarella en de pesto maak ik zelf. De laatste tijd is broccoli favoriet dus dat aten we erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA