Varkensfilet met harissa in een pitabroodje met hummus en rucola

Dit recept is uit het kookboek ‘Meer recepten uit de snelle keuken’ van Ainsley Harriott. Ik heb het gegeten als lunch en het was erg lekker. Het oorspronkelijke recept is met lamsfilet. In plaats van harissa heb ik wat chilisaus vermengd met venkelzaadjes en komijn, omdat ik harissa niet zo vaak gebruik en de rest vaak moet weggooien. Het vlees was erg lekker, een beetje pittig en fris door de munt.

Ingrediënten:
4 personen
1 eetl. harissa of andere pepersaus
sap van 1 citroen
2 eetl. gehakte verse munt
1 theel. zeezout
350 g lamsfilet (ik gebruikte varkensfilet)
4 pitabroodjes
50 g rucola
hummus
partjes citroen om te garneren

Bereiding:
Meng de harissa met het citroensap, de munt en zeezout. Doe de filets erbij en haal ze door het mengsel. Laar ongeveer 10 minuten marineren.
Verhit een grillpan 2-3 minuten tot deze gloeiend heet is. Doe de filets erin en bak aan elke kant bruin en tot ze van binnen gaar zijn. Laat even rusten. Warm de pitabroodjes in dezelfde pan op.
Snijd de pitabroodjes half door en vul met rucola. Snijd de filets in dunne repen en vul de broodjes met het vlees. Schep er een lepel hummus op en serveer warm met wat partjes citroen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA