Dagje Haarlem; wandelen, hofjes, straatjes en lekker eten

Zaterdag ben ik met mijn lieve vriendin Annemiek een dagje Haarlem in gedoken. Eigenlijk was het plan om mee te doen met het yogafestival, maar uiteindelijk besloten we er een gewoon dagje Haarlem van te maken. Omdat we allebei wat duf worden van een hele dag shoppen had ik van tevoren een stadswandeling uitgeprint. De stralende dag werkte goed mee en de wandeling bracht ons langs leuke plekjes in Haarlem; mooie hofjes, pleintjes, gebouwen en sfeervolle straatjes waar het doodstil was terwijl je vlakbij de stad liep. Bij een oude drogisterij kocht ik nog oud Nederlands snoep voor de kids, stroopstaafjes en zoethout en voor onze mannen kochten we op de markt een hartjesstroopwafel. An en ik vinden vaak dezelfde dingen lekker en hebben op hetzelfde moment trek en rond 12.30u begonnen we trek te krijgen. Ik had van tevoren wat adresjes opgezocht en tips gekregen van culi-club vriendin Manja, die in Haarlem woont. We begonnen bij Jamon Jamon, een superleuke delicatessenwinkel waar je allemaal lekkere gerechten en producten kunt kopen en dus ook tapas of broodjes kan bestellen. We zaten aan een leuk klein tafeltje en besloten een broodje te delen en dan op twee plekken te lunchen, omdat we meerdere dingen wilden proeven. We kozen een broodje pittige kip met aioli, wat achteraf op nummer één bleek te staan binnen op het krijtbord. Het broodje werd geserveerd op heerlijk knapperig brood en er zaten ook gebakken uien tussen. De kip was mals, goed op smaak en precies goed pittig. An had er een theetje bij en ik een verse jus. Hierna liepen we een klein stukje verder om bij Broodje van toen een pistoletje met rollade uit de jus te nemen, een tip van Manja. Weer to share. Het pistoletje was royaal belegd en de jus was rijk en vol van smaak. Ook erg lekker dus. Hierna hervatten we onze wandeling en na een half uurtje kreeg An behoefte aan iets zoets. We besloten naar Chocolaterie Pierre te gaan voor een ijsje, weer een tip van Manja waar An een bolletje mojito (limoen en munt) nam en ik een bolletje spicy banana, met stukjes chocola en kaneel.

We doken ook nog even wat winkeltjes in en An scoorde een jas en ik een leuke sjaal. Hierna wandelden we nog tot iets voor zessen en hielden we het voor gezien, we hadden best vermoeide voeten. We hadden, ondanks de meaty lunch best trek in een lekker stuk rood vlees en besloten naar Thrill Grill te gaan, de hamburgertent van Robert Kranenborg. We bestelden eensgezind de steak & fries, wat een op houtskool gegrild stuk ossenhaas is met beurre de Paris, geserveerd met gegrilde tomaatjes en little gem en frietjes. We namen classic frietjes en frietjes met parmezaan en truffel, dat waren frietjes waar Parmezaan overheen was geraspt en truffelolie overheen gesprenkeld was. Het vlees was supermals en had een lekker houtskoolsmaakje. Hierna bekeken we nog de toetjes, maar omdat er niet veel keuze was, besloten we over te stappen naar de Dessertbar, die een uitgebreide kaart heeft met desserts, desserts die je kan drinken en taarten. Daar had An een overheerlijke wortelvijgennotenchocoladetaart en ik een superlekkere citroentaart met crème-fraîche. Een goede keuze! Hierna liepen we wat gehaast naar de trein, omdat de mijne maar één keer in het half uur ging. Het was een perfect dagje en we beseften maar weer eens hoe waardevol onze vriendschap is.

Plaats een reactie