Popcornrotsen van Yvette van Boven

Ik hou altijd van popcorn met een ander smaakje. Dit is een makkelijk en lekker recept. De combinatie van zoet met zout is sowieso lekker en dan nog een pittig elementje erbij maakt het helemaal compleet. Magnetron popcorn is makkelijk, maar uit de pan is altijd veel lekkerder vind ik, die geur alleen al.

Ingrediënten:
100g pofmais
2 eetl. zonnebloemolie
150 ml pannenkoekenstroop
1/2 theel. gemalen kaneel1 theel. chiliflakes, of naar smaak
1/2 theel. zout, of naar smaak
1 eetl. boter
2 eetl. sesamzaad

Bereiding:
Pof de popcorn in gedeeltes, door de olie met een laagje maiskorrels op hoog vuur te verwarmen. Hou een deksel klaar en zet die op de pan zodra de korrels gaan poffen. Schud de pan flink heen en weer. Kijk niet in de pan tijdens het poffen. Zet het vuur uit, zodra je de mais niet meer hoort poffen. Doe de popcorn in een ruime schaal. Verwarm de pannenkoekenstroop met kaneel, chilipeper en zout in een steelpan. Verwarm tot het kookt, laat inkoken en roer de boter erdoor. Giet ongeveer de helft van de karamel over de popcorn en schep op, zodat alles een klein laagje heeft. Strooi de sesamzaadjes erover, blijf scheppen en giet de rest van de karamel erdoor. Maak met 2 lepels hoopjes op een bakplaat en laat ze afkoelen. Ook lekker om direct te eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA