Weekmenu week 10

Maandag Rode kool met balsamicoazijn, ribkarbonade en gekookte aardappeltjes
Vandaag maakte ik voor een keer zelf rodekool. Het viel alleen bij mij in de smaak, toch even wennen als je een pot van Hak gewend bent, is toch veel zoeter en zachter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kipsalade met linzen, haricots verts en ei
Vanavond een makkelijke salade van Jamie Oliver. Danjo en ik vonden het erg lekker en voedzaam met de linzen. De meiden vonden het minder, maar hebben zich er dapper doorheen geslagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bun Cha bowls (mihoensalade) met groenten en speklapjes en garnalen in hoisinsaus
Vanavond één van onze familie favorieten. Het is mihoensalade waar heel veel groenten in gaan met daarbij speklapjes en garnalen in hoisinsaus. Dit maak je af met een heerlijke Aziatische dressing met limoen en dan is het genieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Rode zeebaarsfilet met bietjes uit de oven en aardappelpuree
Vandaag bakte ik rode zeebaars krokant in de pan en maakte ik bietjes in de oven met balsamicoazijn. Daarbij een simpele aardappelpuree.

Vrijdag Spinazie met saucijsjes en krieltjes
Vandaag was ik wat anders van plan, maar omdat ik al vroeg naar de bios ging met een vriendin heb ik een makkelijke variant gemaakt, namelijk simpele Hollandse pot.

Zaterdag Aziatische hapjes
Toen ik laatst boodschapjes heb gedaan bij de nieuwe Oriental supermarkt in Den Haag Ypenburg heb ik allemaal lekkere dim sums gekocht. Ik besloot daar dit weekend een lekkere Aziatische hapjes maaltijd mee te maken. Ik maakte zelf gyoza en garnalenpakketjes en vulde dat aan met gestoomde sui mai en bapao gevuld met rode babi pangang. Verder had ik nog saté gemaakt en stoomde ik sojabonen die we aten met wat zeezout en bimi met een sojasausje eroverheen. Toe hadden we gestoomde broodjes met custardvulling, pudding van zwarte kleefrijst en watermeloen.

Zondag Gnocchi met salie, gebakken kip en broccoli
Vandaag aten we gnocchi en voor de kids pasta, want die kunnen de gnocchi niet zo waarderen. Door de gnocchi had ik wat fijngesneden salie gedaan. Ik bakte de gnocchi na het koken in wat boter knapperig bruin en omdat Danjo en ik er een pannenkoekassociatie mee kregen deden we op de laatste portie, heel gek, stroop! De kids lustten spontaan gnocchi.Als toetje namen we opnieuw geflambeerde bananen omdat we veel rijpe bananen hadden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA