Shaslicks (vleesspiesen) van mam

Dit recept is uit mijn jeugd en maakte mijn moeder vaak met rijst en een frisse tomatensalade. Ook in de winter aten we het en roosterde mijn moeder het op de watergrill, maar in de zomer is het uiteraard lekker van de bbq.

Ingrediënten:
6-8 spiesen
600 g fricandeau of hamlappen
olijfolie
citroensap
teen knoflook, uit de pers
gedroogde kruidenmix (bv. Provençaalse kruiden)
zout en peper
paprikamix in stukken van 3 bij 3 cm
1 ui, in kwarten en dan uit elkaar gehaald
een stuk wit spekvet, in plakjes en stukjes van 2 bij 2 cm
kastanjechampignons, schoongemaakt en in kwarten of helften

Bereiding:
Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm. Meng in een kom een scheut olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden en zout en peper. Doe er het vlees bij en roer goed om. Laat het liefst een nacht marineren.
Rijg aan de spiesen afwisselend de groenten, het vlees en het spekvet. Grill rondom gaar en serveer met een lekker sausje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA