Zelfgemaakte kapsalon

Wij bestellen weleens een kapsalon en als je echt trek hebt, is het altijd heerlijk, mits er een goede knoflook- en chilisaus op zit. Ik zweer bij de chilisaus van het merk ABC en dan de extra hot variant. Inderdaad flink hot, maar zo lekker. Het leek me ook eens leuk om zelf een kapsalon te maken, hoe moeilijk kan het zijn! Voor deze keer haalden we patat bij de snackbar, maar het kan natuurlijk ook met zelfgemaakte of diepvriesfriet. Wij aten er voor wat extra vitamientjes een spitskoolsalade bij.

Ingrediënten:
4 personen
500 g kipshoarma (ik haal die altijd bij de halal-slager)
olijfolie
100g geraspte jong (belegen) kaas
flinke portie friet
1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
3 tomaten, in blokjes
1/2 komkommer in plakjes
1/2 rode ui, in dunne halve ringen
knoflooksauschilisaus

Bereiding:
Verwarm de grill voor op 220 graden. Bak de shoarma bruin en krokant in wat olijfolie. Leg de gebakken frietjes in een ovenschaal met de shoarma eroverheen. Bestrooi het vlees met de geraspte kaas en zet 10 minuten onder de grill. Meng ondertussen de ijsbergsla, tomaten, komkommer en rode ui.Haal de schotel uit de oven als de kaas is gesmolten en doe er het ijsbergslamengsel overheen. Wij doen op ons bord dan de gewenste saus eroverheen, maar je kan ook eerst de saus over het vlees in de schaal doen en dan de salade eroverheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA