Weekmenu week 6

Maandag Worstjes uit een kom van brood van Nigella met koolsalade
Maandag eten we vaak makkelijk en dit was een erg grappig gerecht. Leuk voor op de borreltafel, maar met een koolsalade en wat sausjes voor de kids, maakten we er een maaltijd van. We hadden één naturel bowl voor de kids en die van ons was met de marinade met mosterd en honing zoals boven in de link.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kabeljauw van mam met spruitjes en krieltjes
Dinsdag kookten we samen het receptje van mijn moeder. Simpele kabeljauw uit de oven met een sausje van venkel, knoflook en creme-fraiche. Erbij lekkere spruitjes en krieltjes uit de pan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Falafelwraps van Jamie
Vandaag maakte ik falafelwraps van Jamie waarbij je zelf burgertjes maakt van een bonenmengsel. Je serveert het dan met gegrilde paprika en lente-uien, een tomatensalsa en hutenkasesausje. Heerlijk! De foto is niet om over naar huis te schrijven, ik moet er even in komen…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Runderpastei met veldsla
Donderdag aten we een lekkere runderpastei uit het boek van Heel Holland bakt met daarbij veldsla met mandarijntjes en wat groenten voor de kids.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Varkenskarbonades met manchegokorstje, romescosaus, tagliatelle en Spaanse spinazie
Vandaag maakte ik varkenskarbonades met een korstje van manchego, een recept van Bill Granger, erg lekker met romescosaus en spinazie van mijn oma erbij.
De varkenskarbonades had ik bij de scharrelslager Meat & Daily’s gehaald, die waren lekker dik en mals.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Quenelles met zongedroogde tomaten, tartaar en salade
Vandaag maakte ik quenelles van griesmeel, een recept van Rachel Khoo. Ik had ze krokant gebakken na het koken en besprenkeld met extra vergine olijfolie en Parmezaanse kaas. Erbij een tartaartje van wederom Meat & Daily’s en een salade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Indisch; sambal goreng babi met sperzieboontjes, makreel in kokossaus en waterspinazie met knoflook, tahoe en sojasaus en als toetje vanille-ijs met banaan,  zoute karamelsaus en koekkruim
Vandaag maakte ik weer eens Indisch. De makreel is een recept uit ‘Zoals alleen oma dat kan’, een simpel gerechtje van makreel in een lekkere kokossaus. Erbij krokant gebakken tofu met waterspinazie, knoflook en sojasaus geïnspireerd door een recept uit ‘Thuis in China’.
Als toetje maakte ik zoute karamelsaus en dat aten we met vanille-ijs, banaan en koekkruim.