Geroosterde champignontaartjes van Annabel Langbein

Dit recept is uit het boek ‘Delicious’ van Annabel Langbein. Ik heb dit gemaakt als licht lunchgerecht, lekker met een frisse salade erbij. Het is zo gemaakt en erg lekker.

Ingrediënten:
4 personen
4 plakjes bladerdeeg
4 portobello’s of andere grote champignons
8 theelepels pesto
sap van 1/2 citroen
zout en peper uit de molen
50 g geraspte gruyere (ik gebruikte parmezaanse kaas)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de deegplakjes op een bakplaat en leg op elk plakje een champignon met de sporenkant omhoog. Vouw het deeg om zodat het precies om de champignons past. Schep 2 theelepels pesto in de champignonhoed, druppel er citroensap over en strooi er zout en peper over. Bestrooi met de kaas. Bak de taartjes 10 minuten, schakel de temperatuur terug naar 170 graden en bak nog 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA