Pulled beef salade met croutons van Jamie Oliver

Dit recept is uit het boek ‘Bespaar met Jamie’ en is gebaseerd op het hoofdrecept pulled beef. We hebben er ook nog wat avocado bij gedaan om de salade wat meer body te geven.

Ingredienten:
Pulled beef
6 personen
2 kg beef brisket (ik gebruikte aan één stuk runderlappen, op advies van de slager)
olijfolie
2 grote uien
2 theel. Engelse mosterd
1 bos rozemarijn
Salade:
70 g blauwe kaas
5 eetl. olijfolie
3 eetl. cider of witte wijnazijn
3 theel. grove mosterd
1 stokbrood
Optioneel: leftover jus
2 kroppen sla
1/2 bos verse munt
2 appels of peren
250 g overgebleven pulled beef
1 verse rode peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Plaats een grote pan (30 cm doorsnee) op hoog vuur. Breng de nrisket op smaakt met zout en peper en bruin het in de pan met een scheut olijfolie, terwijl je de uien schilt en snijdt. Zet het vuur uit en plaats de uien onder het vlees. Smeer de vette kant van het vlees in met de mosterd en bestrooi met de rozemarijnblaadjes. Bescherm het vlees met een nat stuk bakpapier en dek de pan dan stevig af met een dubbele laag folie en zet 4 uur in de oven om plakken te kunnen snijden en 5 uur voor pulled beef. Check halverwege en doe er water bij als dat nodig is.
Verwarm de oven voor de salade voor op 180 graden. Verkruimel de baluwe kaas in ene blender en doe er de olie, azijn, mosterd en een snufje peper bij. Laat draaien tot het glad is en voeg zo nodig een scheutje water toe, zodat het op de achterkant van een lepel blijft hangen.
Scheur het brood in stukken van 2,5 cm en verdeel over een bakplaat. Besprnekel met éénderde van de dressing en meng goed. Doe er eventueel jus overheen en rooster 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Trek de bladeren van de sla van de krop en doe in een kom. Doe er de munt bij. Snijd de appels of peren in grote lucifers en doe erbij. Plaats een grote pan op hoog vuur en doe er de brisket in en bak tot het droog gebakken is. Doe bij de salade. Doe er de overgebleven dressing overheen en meng alles. Doe over op een grote schaal en doe er de croutons overheen. Snijd de peper dun en doe er de avocado overheen.