Harissa kip uit de oven met zoete aardappel

Dit recept is uit het boek ‘Feel-good cookbook’. Danjo en ik zijn dol op zoete aardappel en in combinatie met de pittige kip is dit een toprecept. In plaats van harissa heb ik chilisaus gebruikt waar ik wat fijngemalen venkel, komijn en koriander aan heb toegevoegd, zodat het op harissa lijkt. Ik had namelijk geen zin om een potje te kopen, omdat ik het niet zo vaak gebruik. Verder heb ik kippendijen gebruikt in plaats van kippenborst.

Ingrediënten:
4 personen
4 kippenborsten, met vel
4 theel. harissa
2 eetl. olijfolie
2 grote zoete aardappelen
1 theel. komijn
2 theel. versgeraspte gember
4 eetl. mayonaise
1 teen knoflook, gekneusd
limoen schijfjes om te serveren
zout en peper

Bereiding:
Kerf het vel van de kip een paar keer in en doe in een kom met de harissa en 1 eetl. van de olie. Meng dit en doe er zout en peper bij. Laat dit 10-15 minuten staan.
Verwarm de oven op 220 graden. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Meng met de komijnzaadjes en gember en resterende olie. Breng op smaak en leg op een bakplaat of in een braadslee, die bedekt is met bakpapier. Bak bovenin de oven voor 20 minuten. Meng de mayonaise en knoflook en zet opzij.
Draai de zoete aardappelen en doe er de kip bij met het vel naar boven. Bak in de oven voor 25-30 minuten, tot de kip gaar is en de aardappelen bruin aan de randjes. Serveer met  groenten en een dotje knoflookmayo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA