Gekaramelliseerde witlof

Dit is één van onze favoriete bereidingen van witlof. Het is makkelijk en kan van te voren bereid worden. Je kan er eventueel walnoten en geitenkaas overheen strooien.

Ingrediënten:
4 personen
8 stronken witlof
citroensap
roomboter
rietsuiker

Bereiding:
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Leg zodra het water kookt de witlof erin met een kneepje citroensap. Kook de witlof gaar en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de witlof in de lengte. Laat in een koekenpan de boter smelten en strooi er een laagje suiker in. Leg de witlof erin en laat op hoog vuur bakken voor ongeveer 2 minuten. Keer de witlof om en laat aan de andere kant ook karamelliseren. Je kan de witlof direct eten of anders in een ovenschaal laten afkoelen en daarna opwarmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA