Naanbroodjes

Dit recept is uit het boek ‘Tana Ramsay’s familiekeuken II’. Het zijn geen authentieke naanbroodjes, omdat er geen gist in zit, maar dan nog waren ze erg lekker. Ik heb ze bij kipcurry, met banaan, amandelen en kokos gegeten.

Ingrediënten:
Voor ongeveer 4-6 stuks
450 g bloem
2 theel. bakpoeder
1 theel. zout
125 ml melk, plus 2 eetl. extra voor het bestrijken
125 ml yoghurt
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en voeg zout toe. Klop in een andere kom de melk, yoghurt en het ei los.
Meng in een derde kom de kokos, amandelpoeder, de suiker en het water tot een pasta.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en schenk het melkmengsel erin. Meng met een pollepel de bloem en het melkmengsel voorzichtig tot deeg.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 3-4 minuten tot het een zijdezachte textuur heeft. Duw het deeg met de muis van je ene hand van je af en haal het met je andere hand weer naar je toe.
Verdeel het deeg in 4 of 6 balletjes, afhankelijk van hoeveel broodjes je wilt maken.
Bestrijk de broodjes met een beetje melk en bak ze op een licht ingevette, voorverwarmde bakplaat in 5-7 minuten goudbruin.
Serveer direct.

DSCF1055