Weekmenu week 46

Maandag Spinaziesalade, krieltjes en tartaar
Vandaag een aardappel, groente, vlees avondje, deze keer een lekkere frisse spinaziesalade uit het boek ‘comfort food’ van Jamie Oliver. Ik deed er nog extra wat bleu d’auvergne en peren bij, heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Zuurkoolstamppot 
Vanavond is Danjo’s kookavond en door een miscommunicatie was hij niet op tijd begonnen met de voorbereidingen van de gegrilde kip. Daarom aten we vanavond in plaats van woensdag de zuurkoolstamppot .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gegrilde kip met rijst, tomatensalade en gebakken courgette
Vandaag een familieklassieker, gegrilde kip, volgens het recept van mijn moeder. Lekker met een simpele tomatensalade met komkommer, groene en zwarte olijven en rode uien. Voor wat extra vitamientjes bakte ik twee in schijfjes gesneden courgettes erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Hartige taart met gehakt en spitskool met spinaziesalade met appel en pijnboompitjes
Vanavond kwam mijn lieve vriendin Bianca eten. Danjo had een uitje van zijn werk, dus we hadden het rijk alleen. Ze had een verzoekje ingediend, namelijk hartige taart met gehakt en prei. Alleen was ik een beetje verstrooid en heb ik gedurende de week de prei verwisseld voor spitskool, erg avontuurlijk voor Bianca, want voor haar was het een vergeten groente. Ik baseerde de hartige taart op een recept van de Albert Heijn, van een Indonesische gehakttaart, alleen deed ik in plaats van roerbakgroenten alleen spitskool erdoorheen. Erbij serveerde ik een simpele salade van spinazie, appel en pijnboompitjes. Bianca vond het erg lekker en niets fijner dan een blije gast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Taco’s met varkensvlees, zwarte bonen en avocadosalade
Vandaag een recept uit Jamie in 15 minuten, hoewel dat bij mij nooit het geval is. Twee tacoschelpen was voor ons wat karig, hoewel wij niet eens grote eters zijn. Het was wel erg lekker met de smaakvolle zwarte bonenpuree.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Zelfgemaakte kapsalon met koolsalade
Vanavond kwam mijn moeder eten en wilde ik eigenlijk de porchetta maken, die ik uiteindelijk zondag heb gemaakt, omdat die lang in de oven moest en ik dat niet redde op zaterdag. Dus we aten vanavond zelfgemaakte kapsalon, erg lekker en heel makkelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Porchetta met appels en peren uit de oven, geroosterde aardappeltjes en witlofsalade
Vandaag dan toch de porchetta (varkensbuik)  gemaakt. Ik had dit stuk vlees al een tijdje geleden besteld bij Beef en steak en het lag nog steeds in de vriezer. Tijd om er dus iets lekkers mee te maken. In het boek ‘Bill’s Italian basics’ kwam ik een lekker recept tegen waarbij de varkensbuik in de oven wordt gegaard met appels en peren, perfect voor de herfst. Erbij maakte ik nog geroosterde aardappeltjes en witlofsalade en we hebben er lekker van gesmuld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA