Weekmenu week 24

Maandag Tajine met zoete aardappel en kikkererwten
Vandaag een vegetarische tajine. Dat werd me door de kids niet in dank afgenomen, want ze zijn niet dol op zoete aardappel. De kikkererwten brachten Ferran in tranen, maar al met al vonden we het zelf wel erg lekker. Met een kloddertje Griekse yoghurt was het smullen en aardig voedzaam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Zalm met courgettesaus en tomaat
Vandaag weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Het oorspronkelijke recept is met kip, maar ik heb het met zalm gemaakt en er wat tagliatelle bij geserveerd. Erbij een salade caprese voor wat frisheid en extra vitamientjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Chilikip met skordalia (knoflookpuree met zure room) en broccoli
Vandaag heb ik voor de eerste keer iets gekookt uit mijn nieuwe kookboek ‘Easy’ van Bill Granger. Het recept was inderdaad easy en erg lekker. Ik heb er als groente broccoli bij gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Koude aspergesoep met pizza
Vandaag met het lekkere weer was een koud soepje welkom. Ik had het de dag ervoor gemaakt, zodat het goed koud was en het was erg lekker. Ik zou het de volgende keer wel even door een zeefje halen want niet iedereen was gecharmeerd van de asperge draadjes en vezels. Erbij hadden we pizza, lekker makkelijk uit de diepvries.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Toast met gesmoorde tuinbonen met pancetta en venkelbouillon met zeebaars
Vandaag maakte ik een simpel menuutje uit het Italiaanse kookboek van Bill. We maakten er een rustig momentje met zijn tweetjes van, dus de kids aten eerder en wij aten toen ze in bed lagen. Zo kan je soms toch even rustig praten onder het eten.

Zaterdag Uit eten bij La Cubanita
Vandaag gingen we uit eten met mijn ouders bij La Cubanita ter gelegenheid van mijn moeders verjaardag. We konden heerlijk buiten zitten op het terras en hebben heel veel rondjes tapas besteld. Veruit de meest favoriete is de manchego, altijd lekker met de vijgenchutney. De kids aten een ijsje toe bij Zuliani en mijn ouders namen een luxe koffie.

Zondag Shaslicks (vleesspiesen) met tomatensalade en rijst
Vandaag aten we een klassieker van mijn moeder. Shaslicks met gemarineerd varkensvlees, met paprika, uien, champignons en spekvet. Erbij een frisse tomatensalade doet het altijd goed.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA