Weekmenu week 45

Maandag Stamppot met sla, snijboontjes, brie en amandelen
Vandaag een makkelijke vegetarische maaltijd van een receptenkaartje van de Lidl. Een lekkere stamppot waaraan ui en knoflook worden toegevoegd. In plaats van walnoten heb ik amandelen gebruikt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Mexicaanse ovenschotel met gehakt
Vandaag een recept uit de Allerhande voor een Mexicaanse schotel met een bodem van gehakt, burritokruiden en tomatenblokjes met daaroverheen mais, kidneybonen, kaas en tortillachips. We deden er crème-fraiche en maakten er guacamole bij. Ik heb het gehakt wel wat meer op smaak gebracht, dat stond niet in het recept. Ik vond het erg geslaagd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bami
Vandaag een familieklassieker en zo gemaakt, want ik was alleen thuis met de kids, dus dan is het wel lekker als koken niet zo veel tijd in beslag neemt. Erbij eten we altijd ook wat rijst, augurken, rauwkost en sambal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Pubfood; pies met rundvlees, zoete aardappelpuree met feta en spinazie
Vandaag een recept uit mijn geweldige kookboek uit Australië. De vulling voor de pies heb ik een dag eerder gemaakt en de volgende dag in kommetjes gedaan, bladerdeeg erop en in de oven. De kids vonden het een feest om te eten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Gemarineerde kipkluifjes, rijst, spitskool en mais
Vandaag marineerde ik kipkluifjes in een marinade uit het boek Home made van Yvette van Boven. Er zaten verschillende verse kruiden, sjalotjes, knoflook, azijn en olie in. Ik twijfelde of ik ze zou roosteren, maar koos uiteindelijk toch voor de oven, zodat ik er minder omkijken naar had. Erbij aten we rijst, roergebakken spitskool en mais met lente-uitjes.

Zaterdag en Zondag Tortelduifjes weekend Rotterdam
In het weekend waren Danjo en ik een weekendje weg met zijn tweetjes naar Rotterdam waar ik een blog over heb geschreven.