Weekmenu week 4

Maandag Ribollita, Italiaanse bonensoep met kool
Vandaag weer tijd voor een maaltijdsoep. De vorige keren vielen de soepen in de smaak bij de kids, dus ik besloot een recept van Tessa Kiros te maken voor ribollita. Ik gebruikte verschillende soorten kool, cavalo nero en boerenkool en vulde het aan met spinazie. Een soep boordevol vitamientjes dus, maar we vonden het toch wat tegenvallen, al die vaal gekleurde blaadjes. De enige die het kon waarderen was Ferran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Speklapjes met rode kool en krieltjes
Vandaag at ik onverwacht toch mee, dus Danjo had de menukeuze gemaakt. Een avondje aardappelen, vlees en groente dus.

Woensdag Gevulde tomaten en courgette met pasta en rijst
Vandaag een verzoekje van de meiden, gevulde groenten van mijn Spaanse oma. Dat betekent gehakt op de manier van de albondigas (Spaanse gehaktballetjes met knoflook en peterselie) en daar vul je de holtes van de groenten mee. De meiden hadden pasta erbij gevraagd, maar ik vind het altijd lekker met rijst, dus dat had ik er extra bij gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Kipshoarma rijst en snijboontjes

Vandaag at ik niet mee, maar kookte ik nog voor de kids en Danjo voordat ik uit eten ging bij Mama Kelly, waar ik een blog over heb geschreven.

 


Vrijdag Krokante visstukjes met persillade, puree, bietensalade en gestoofde worteltjes
Ik vind dat we te weinig vis eten, dus vandaag even een lekker visje. Ik besloot op het laatste moment krokante visstukjes te maken. Lekker met simpele puree en een bietensalade. De worteltjes van Gizzy zijn ook een blijvertje, dus die maakte ik voor wat extra groentekeuze erbij.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Etentje
Vandaag kwamen onze vrienden Kim en Jamie eten, dus pakte ik een beetje uit met een simpel driegangendinertje. De meiden hadden voor de kids een lekker toetje bereid met Griekse yoghurt en zelfgemaakte frambozencoulis en dat viel in de smaak.
Kim en Jamie hadden voor de volwassenen bubbels en een lekker hapje meegenomen met toast, gerookte zalm en een pittige avocado-limoencrème. Nadat we alle kids naar bed hadden gebracht konden we aan tafel. We begonnen met geblakerde preien van Yvette van Boven met mosterdvinaigrette. Superlekker en geserveerd met een antipasti plateau met een geitenkaasje, olijfjes, spianata Romana, rauwe ham, olijf-oliën, roomboter met zeezout en brood. Hierna hadden we als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel puree en maissalsa van Jamie Oliver en toe een ananas tarte tatin met zwarte peper en Baileys ijs van Ainsley Harriott. We zaten na twaalven aan ons toetje, dus na een koffietje en theetje breidden we een eind aan de gezellige avond.


Zondag Poulet en sauce (kip in witte wijnsaus) van mijn Spaanse oma
met krieltjes en broccoli
Vandaag een familieklassieker, een heerlijk kipgerecht van mijn oma die mijn moeder en ik ook vaak maken. Doordat je de saus verder maakt in het bakvet van de kip, krijgt het een volle smaak. Ik vind het altijd lekker om er iets van krieltjes of frietjes bij te eten, lekker om in de saus te dopen, maar rijst is ook lekker en pasta kan eigenlijk ook, heel veelzijdig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA