Snacksalade van Jamie met ijsbergsla courgette, peer en dille

Dit recept komt uit het kookboek ‘Jamie’s superfood voor elke dag’, een super boek ook. Het heet een snacksalade, maar ik heb het als lunch gemaakt voor mijn werk, een lekkere afwisseling op de gewone boterham. Ik heb baby romaine, omdat ik die nog had liggen, en een halve gewone courgette gebruikt. Voor de notenmix heb ik walnoot en pistache gedaan.

Romige muntdressing
Goed voor 3 portiesMix 4 eetl. yoghurt met 1 eetl. wittewijnazijn, 1 theel. dijonmosterd, de blaadjes van 3 takjes verse munt, 1/4 verse rode Spaanse peper en een snuf zeezout en zwarte peper tot een gladde dressing.

Geroosterdenotenmix
Rooster een mix van je favoriete ongezouten noten in een droge koekenpan en stamp/hak ze grof.

Voor de salade:
1 persoon
Snijd 1/4 krop ijsbergsla in reepjes, schil 2 babycourgettes met een dunschiller in dunne linten. Snijd een 1/2 peer in kleine blokjes en meng ze met 2 takjes verse dille en 1 theel van je geroosterdenotenmix. Maak de salade vlak voor het eten aan met 1 1/2 eetl. van de romige muntdressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn salade voor on the go!