Gegrilde kip van mam

Er zijn tig recepten van gegrilde kip, maar de manier van mijn moeder blijft voor mij toch de lekkerste.

Ingrediënten:
1 scharrelkip
3 teentjes knoflook uit de pers + 8 tenen extra
paprikapoeder
zout en peper
medium dry sherry
olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik spoel de kip altijd van binnen en buiten even af. Vervolgens bedruppel ik haar met wat citroensap. Hierna kruid ik de kip met zout, peper en paprikapoeder en verdeel ik 3 uitgeknepen teentjes knoflook over de kip. Leg de kip in een braadslee waar de kip net inpast. Bedruip met de olie en schenk er een scheutje sherry overheen. Leg de teentjes knoflook er ongepeld omheen . Doe de kip één uur onafgedekt en als de kip te snel bruin wordt, dek je hem na een uur (of eerder) af en laat hem nog een half uur garen. Wij eten deze kip over het algemeen met rijst en tomaten-komkommersalade of Provençaalse tomaten uit de oven. Maar gegrilde kip is natuurlijk ook lekker met gebakken of geroosterde aardappelen of friet en ook met pasta, lekker veelzijdig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA