Rundvlees in oestersaus met paksoi van Ching

Dit recept is uit ‘Ching’s take-away’, een boek met heerlijke makkelijke Chinese recepten. Ik vond het wel wat aan de weinige kant, dus ik zou wat meer groenten toevoegen.

Ingrediënten:
2 personen
350 g runderhaas (ossenhaas)
2 eetl. arachideolie (ik gebruikte zonnebloemolie)
marinade:
1 theel. lichte sojasaus
1 eetl. oestersaus
een snuf lichtbruine basterdsuiker
een snuf zout
een snuf gemalen zwarte peper
paksoi:
3 tenen knoflook, gekneusd en fijngehakt
1 rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngehakt
200 g paksoi, in repen van 6 cm breed
een snuf zout
1 theel. oestersaus

Bereiding:
Klop het rundvlees iets uit met een vleeshamer of de platte kant van een Chinees hakbijltje. Snijd het in dunne plakken en doe ze met alle ingredienten voor de marinade in een schaal. Roer alles goed door elkaar en zet het vlees opzij; maak dan de paksoi klaar.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe de helft van de olie erin. Voeg knoflook en chilipeper toe en schep ze snel door elkaar; schep de paksoi erdoor. Voeg een druppel water toe om wat stoom te creëren waardoor de groente gaart en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en oestersaus en schep de groente in een verwarmde schaal.
Zet de wok weer op hoog vuur en voeg de overgebleven olie toe. Doe de reepjes rundvlees in de wok en roerbak 1-2 minuten. Stort het vlees op de paksoi en dien direct op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA