Weekmenu week 49

Maandag La Place
Vandaag moesten Danjo en ik uit werk naar Hilversum en aten we snel een hapje bij La Place. Uiteindelijk ging er iets mis met de bestelling, en omdat we maar heel even de tijd  hadden om te eten, deden we samen met een gegrilde zalm met friet en spinazie.

Dinsdag Penne met romige tomatensaus met mozzarella, tonijn, kappertjes, olijfjes en paprika
Vandaag maakte Danjo met Phaedra een lekkere pasta. De romige saus was heerlijk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag La Cubanita
Vandaag vierden we geen Sinterklaas, omdat we dat al in het weekend hadden gedaan. Maar we zijn tapas gaan eten bij La Cubanita om in Spaanse sferen te blijven en dat was heel lekker en gezellig.

Donderdag Nasi goreng met ei en ketjapspeklapjes met snijboontjes
Vandaag maakte ik een simpele nasi goreng uit het mooie oude bekende Groot Indonesich Kookboek van Beb Vuijk, dat ik van mijn moeder heb gekregen. De nasi goreng was met ui, knoflook en stukjes ham en afgemaakt met sojasaus. Erbij aten we speklapjes in ketjap met snijboontjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Stamppot zuurkool
Vandaag had ik ’s avonds mijn feestje waar ik apart een blog over heb geschreven en daarom maakte ik even snel een stamppotje zuurkool met rookworst.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Wijktuin
Vandaag gingen we in de avond naar de lichtjesavond bij ons in de wijktuin, een heel sfeervol gezellig feest met stamppotjes, soep, poffertjes en oliebollen. Deze keer namen we geen stamppotje maar poffertjes en een oliebol en aten we thuis snel nog even iets makkelijks.

Zondag Varkensfilet met blauwe aderkaas, geroosterde aardappeltjes uit de oven en witlofsalade met appel
Vandaag was ik van plan om gevulde varkensfiletlapjes te maken met cidersaus, maar het shoppen voor een kerstoutfit voor de meiden liep wat uit. De varkensfiletlapjes bakte ik dus maar gewoon en legde daar voor Danjo en mij Fourme d’Ambert op, een heerlijk blauw aderkaasje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA