Weekmenu week 16

Maandag Grillen
Meestal gaan we met de feestdagen wel een avondje grillen op de grillplaat. Phaedra en Emilia vinden dat ook helemaal geweldig. Wat we in ieder geval altijd erop doen is een lekker stuk rood vlees, zoals entrecote of ribeye, speklapjes en verschillende groenten. Vanavond hadden we stukjes worstvlees, garnalen gemarineerd in bruschettakruiden, courgette, groene asperges (onze nieuwe favoriet op de grill), paprika, champignons en uien. Daarbij hadden we stokbrood en rijst en zelfgemaakte kruidenboter. Verder hadden we nog lekkere kaasjes om de stokbroodjes mee te grillen. Danjo had deze avond niet één vrouw die voor hem kookte, maar drie, want als de meiden uitgegeten zijn koken ze graag voor papa verder.

Dinsdag Witte asperges met gebakken zalm en krieltjes
Vandaag was ons witte aspergedebuut! We hadden ze in de buurt gehaald, bij een boerderij die vanaf dit jaar asperges en aardbeien verkoopt. Een erg leuk adresje, waar je voor 1 euro per kilo je asperges ook meteen kan laten schillen. We hebben ze op onze favoriete manier gegeten, namelijk met geprakte hardgekookte eitjes en gesmolten boter. Daarbij hadden we gebakken krieltjes en zalm

Woensdag Gegrilde kip met rijst, tomatensalade en tomaatjes uit de oven
Vandaag een verzoekje van Danjo, lekkere gegrilde kip met rijst. Een recept van mijn moeder, erg makkelijk en geliefd bij het hele gezin. De kip wordt ingesmeerd met zout, peper, paprikapoeder en knoflook en overgoten met olijfolie en sherry. Onweerstaanbaar lekker en die geur! Met leftovers eten we altijd lekkere kipsandwiches met Franse mayo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Uit eten bij restaurant Puur
Vandaag had ik een uitje van werk en zijn we uit eten geweest bij restaurant Puur in Leiden, waar morgen een blog over volgt.

Vrijdag Friet
Vandaag was een hectisch dagje en uiteindelijk besloten we patat te halen bij de Febo. Ik had er een kipkrokantje bij en Danjo verraste me nog met een grillburger, waar ik vroeger dol op was. Voor de vitamientjes kookte ik er snijboontjes bij. En Ferran was blij met knakworstjes.
Febo
Zaterdag Verjaardag

Vandaag hadden we een verjaardag en hebben we niet thuis gegeten.

Zondag Thaise curry met vis, garnalen, pompoen en paksoi
Vandaag maakte ik een viscurry met pompoen en paksoi, maar het smaakte niet. Ik vond het te waterig en de vis vertrouwde ik ook niet. We hadden die op de markt gekocht en ik vond het tijdens het bakken raar ruiken. Als troost zijn we na het eten op de fiets gesprongen naar ijssalon Luciano’s, altijd goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA