Kip met gelebonenpasta, haricots verts en shiitakes van Ching-He Huang

Dit recept is uit het boek ‘Ching’s take-away’, een geweldig boek met makkelijke Chinese gerechten. Dit was ook een makkelijk gerecht en door de gelebonenpasta krijgt het direct een authentiek Chinese smaak. Ik heb er naar smaak een beetje ketjap manis doorheen gedaan, omdat het vrij droog was en ik een zoet accentje lekker vond.

Ingrediënten:
Om met 2-4 te delen
450 g kipfilet of- dijen, in plakjes
2 eetl. aardappelzetmeel of maizena
1 eetl. arachideolie (ik gebruikte zonnebloemolie)
180 g haricots-verts, afgehaald, in stukjes van 4 cm (ik gebruikte wat meer)
4 shiitakepaddestoelen, steeltjes verwijderd, in plakjes (ik gebruikte het hele bakje)
zout en versgemalen zwarte peper (naar keuze)
garneren met 2 bosuitjes, fijngehakt
Marinade
2 tenen knoflook, gekneusd
1 eetl. Shaohshing rijstwijn of droge sherry
1 eetl. gele bonenpasta
2 eetl. lichte sojasaus
1 eetl. vloeibare honing

Bereiding:
Roer in een kom de ingredienten voor de marinade door elkaar en schep de plakjes kip erdoor. Laat ze afgedekt met plasticfolie 20 minuten marineren. Schep de plakjes uit de marinade en bestuif ze met aardappelmeel of maizena.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe de olie erin. Voeg de plakjes kip toe en roerbak ze 4 minuten (kippendijen 8 minuten). Roerbak de haricots verts 1 minuut mee. Doe de paddenstoelen in de wok en roerbak alles nog 1-2 minuten.
Proef of het gerecht goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Bestrooi de kip met bosui, neem de wok van het vuur en serveer het gerecht meteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA