Weekmenu week 43

Maandag Spruitjes, saucijsjes en gekookte aardappelen
Vandaag was ik ziek en wilde ik iets gemakkelijks koken. Het werd aardappelen, vlees en groenten en geleid door de aanbiedingen van Albert Heijn werden dat spruitjes, die erg lekker waren, simpel gekookt met een klontje boter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Broodje shoarma met koolsalade
Vandaag wederom een makkelijke maaltijd, omdat ik nog steeds niet fit was. Een lekker broodje shoarma van kippendij van de Turkse slager met een simpele koolsalade.

Woensdag Stoofvlees met friet en rode kool
Ik had nog heel veel rode kool in de vriezer liggen en ik had trek in stoofvlees met friet, heerlijk om die frietjes in de saus van de stoofvlees te dopen. Ik snap die Belgen wel die in de snackbar friet met stoofvlees serveren, verrukkelijk. Ik heb een toprecept op jamiemagazine gevonden, waar vlees wordt gestoofd met bier en waar op de helft van de stooftijd gepofte knoflook en appelperenstroop aan toe wordt gevoegd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Aardappelpuree met karbonades en gebakken aubergine en courgette
Vandaag wilde ik zuurkoolschotel maken, maar de zuurkool bleek niet meer goed. Dat werd dus even improviseren en toen werd het dit. Uiteindelijk vond iedereen het lekker.

Vrijdag Uit eten bij de Griek
Vandaag gingen we naar Halloween in de oude Dorpsstraat. Erg leuk en daarna besloten we bij onze favoriete Griek een hapje te eten. De ossenhaas is daar zo lekker, supermals met een licht grillsmaakje. Danjo en ik namen de ossenhaas met gyros en de meiden alleen ossenhaas. Een flink bord romige tzatziki maakte het feest compleet.

Griek

Zaterdag Ragu met rauwkost
Vandaag had ik ragu op het menu gezet, omdat de vriezer leeg moet en die er nog in lag. De ragu is een recept van Jamie voor een overheerlijke vleessaus, 2 uur gesudderd met rozemarijn. Lekker als antipasto, maar wij hadden het op zijn Nederlands als hoofdgerecht met een afbak knoflookstokbroodje. Toe had ik met Phae citroenmousse gemaakt met een citroenmadeleine.

Zondag Uit eten bij Noabers in Hellendoorn
Vandaag gingen we gezellig met mijn nichten en aanhang naar Hellendoorn en om af te sluiten aten we heerlijke ribeye bij een eetcafé in Hellendoorn.

Grill