Indische huzarensalade van mam

Dit recept is een familierecept uit de Indische keuken die zich typeert door een soms fusion-achtige keuken waarbij westerse gerechten worden gecombineerd met soms exotische producten. Deze salade maken we ook vaak voor Oud en Nieuw, dus het is een beetje een feestsalade en een lekkere frisse variant op de Hollandse huzarensalade.

Ingrediënten:
Ongeveer 500g gekookte aardappelen, in blokjes
3 gekookte bietjes, in blokjes
300 g bieflappen of biefstukken, gebakken in boter en in kleine blokjes
2-3 appels in blokjes
klein blikje ananas, in stukjes
klein blikje doperwtjes, uitgelekt en afgespoeld
handjevol zilveruitjes, gehakt
handjevol augurkjes, gehakt
slasaus
witte wijnazijn
zout, peper en aromat
Ter garnering:
3 hardgekookte eieren, in partjes
blaadjes sla
mayonaise uit een tube

Bereiding:
Meng de aardappelen, bietjes, bieflap of biefstuk, appels, ananas, doperwtjes, zilveruitjes en augurkjes door elkaar. Doe er slasaus en een scheut azijn bij zodat het lekker smeuiig wordt. Breng op smaak met zout, peper en aromat.
Laat in de koelkast koud worden. Het liefst een nacht, zodat de smaken goed in elkaar trekken. Leg blaadjes sla op een serveerschaal en doe er de huzarensalade op. Versier met partjes ei en een leuke tekst met mayonaise uit de tube.

DSCF3285