Mini ham en ei picknicktaartjes

Dit recept is uit het boek ‘Feel-good cookbook’ van Ainsley Harriott. Het is een makkelijk recept en ik heb de taartjes gemaakt voor de lunch. Ze waren wel kleiner dan ik dacht, voor een picknick prima, maar twee per persoon voor de lunch was wat weinig.

Ingredienten:
12 stuks
25 g gesmolten boter
12 witte boterhammen
1 medium eierdooier
3 medium eieren
125 ml crème fraîche of slagroom
75 g magere ham
12 kerstomaatjes
6 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
3 theel. gehakte verse tijmblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de holtes van een muffinvorm met 12 holtes in met de gesmolten boter.
Snijd de korstjes van het brood en rol ze één voor één met een deegroller zo dun mogelijk uit op een snijplank. Gebruik een vorm om er een cirkel van 12 cm uit te steken en druk de cirkels in de holtes van een muffinvorm. Bak in het midden van de oven voor 10-15 minuten, zodat ze knapperig en goudbruin aan de randjes worden.
Bereid ondertussen de vulling voor. Meng in een kleine kom de eierdooier, eieren en crème fraîche of slagroom en breng op smaak. Snijd de ham in kleine stukjes en snijd de kerstomaatjes in kwarten. Verdeel de ham en tomaatjes over de bakjes. Bestrooi met de tijm en de helft van de Parmezaanse kaas. Schenk het eiermengsel in elk bakje en probeer niet over de randjes te morsen. Strooi er de resterende Parmezaanse kaas over en bak op de middelste stand in de oven voor 20-25 minuten, tot de vulling goudbruin en stevig is. Laat ze 10 minuten afkoelen in de muffinvorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA