Weekmenu week 22

Maandag Kippensoep en macaroni met ham en kaas
Deze week stond in het teken van de Avondvierdaagse en dat vraagt om makkelijke maaltijden die de kids ook snel opeten. Vanavond had ik iets uit de vriezer gehaald en we aten lekker vroeg. Het ging er vlot in tot mijn opluchting. Heerlijk zo vroeg eten eigenlijk, dan heb je daarna nog de hele avond.

Dinsdag Shoarma met snijboontjes en rijst
Vandaag zorgde Danjo – zoals elke dinsdag – voor de maaltijd en maakte hij dit makkelijke gerecht van gekookte snijboontjes die je door de gebakken shoarma schept. Rijst en eventueel sausjes erbij en je bent klaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Pannenkoeken
Ik heb me voor de makkelijke maaltijden laten leiden door de aanbiedingen van de Albert Heijn en deze avond stonden de pannenkoeken op het menu. Lekker met onze favoriet, citroensap met suiker.

Donderdag Pizza’s
Wederom een aanbieding van de Albert Heijn, de verse pizza’s. Maar die vielen me wat tegen. Ik ben ook niet zo’n pizzafan, maar een goede pizza kan ik wel waarderen. Deze vielen me wat tegen qua saus en de overheersende oregano. We hadden er één met mozzarella en pesto, één met rauwe ham en één met blauwe aderkaas.

Vrijdag Etentje
Vandaag kwamen de ouders van Danjo eten. Ik had een barbecue gepland, maar het weer sloeg in de middag om. Uiteindelijk hebben we binnen gegeten, maar heb ik het hoofdgerecht op de barbecue klaargemaakt. Vooraf hadden we venkelsoep met warmgerookte zalm, die Danjo al eerder had gemaakt en had ingevroren. Maar de soep kwam zuur op tafel, dus dat was erg jammer. Als hoofdgerecht maakte Danjo een lekkere frisse salade met Chinese kool, komkommer, watermeloen en feta yoghurtdressing, van een Lidl receptenkaartje. Verder maakte ik de Insanity Burger van Jamie Oliver met daarbij zelfgemaakte frietjes en een gepofte zoete aardappel van de barbecue met blauwe aderkaas. Als toetje maakte ik geroosterd fruit uit de oven met mascarponeroom, een recept van Bill Granger.

Zaterdag Falafel met couscous, worteltjes met sinaasappelsap en tomaten-granaatappelsalade
Vandaag maakte ik zelf falafel en die was heel goed gelukt, heerlijk! Erbij maakte ik couscous en de lekkere worteltjes van Gizzi met sinaasappelsap, boter en honing. Verder maakte ik uit mijn nieuwe boek ‘Plenty more’ van Ottolenghi een tomatensalade met granaatappelpitjes, rode uien en knoflookdressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Uit eten bij De Bles
Vandaag gingen we in de middag op de fiets naar de Farm Fair in Voorschoten wat een heel gezellig evenement was. Ik dronk er alvast een roseetje en Danjo een biertje en daarna stapten we op de fiets richting De Bles een restaurant in Stompwijk waar we met onze vrienden Cindy en Lex hadden afgesproken. We hadden de dag ervoor een Social Deal gescoord en het was een lekker drie gangen keuzemenu. Ik had vooraf rendangkroketjes, die lekker van smaak waren, als hoofdgerecht een runderbavette met chimichurri en als nagerecht een trifle met rabarber, witte chocola en slagroom. Een geslaagd gezellig etentje en de kids vermaakten zich ook goed.